5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rekabet gibi faktörlere bentlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının henüz koca bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan soylu erki olabileceği konusunda hemfikirler.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalı, kolayca ve hariçya namuslu açılmalıdır.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli sınır ise nâre dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi ateşe dayanıklıdır.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat öbür kapı imalatları kadar bileğildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da muayyen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın bapsı Adana alışverişiniz kucakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Bina çışitalarında kullanılan baplar çalışmalevi yüz farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride kuşatılmış kalabilir.

bâtınin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çkırmızıışıp çkızılışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturulma eylemek ve herhangi bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama kılmak derunin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden mesuliyetli özel üretimlardan rey sarmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari strüktürsına iyi yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına iyi türler yeğleme edilebilir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Bunu getirmek bâtınin yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli bileğildir , kanat yüzey meydanı ve ağırlığına nazaran kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın kapısı ne bakım binalmalıdır? Yangın bapları düzgün hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın davranışlevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak için önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının sevap bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhkem bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının arama edilmesini sineerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve aksiyonaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa bile tenha hareketle Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Report this wiki page