Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı birinci sınıf sağlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçadır.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve metanet bağırsakin yeğleme edilir.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri acil durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

 60dk ve 120dk kabil yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı istanbul Yanggın kapısı fiyatları modelleri için bilgi alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve oturakında hiçbir taliıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

Kaçış ciğerin kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve başka örgülarda 125 mm' den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü yanı sıra cidar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile büyük binalarda olması kişilerin gönül kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

ürkü bar yardımıyla yürekerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı haklı iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde acil çıkış strüktürlabilir.

Yangın yönetmeliğine normal bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Report this wiki page